torstai 22. toukokuuta 2014

Allergiaelämää...



Allergiat vaivaavat tänä päivänä yhä useampaa lasta ja aikuista. Omat allergiani ovat aikuisiällä alkaneet vilja- ja maitoallergiat. Olivat kylläkin raskauden ajan kadoksissa, mutta harmikseni tekivät paluun V:n ollessa muutaman kuukauden ikäinen.

Nyt taaksepäin kun ajattelen, V oli varmasti allerginen jo silloin. Piti nukuttaa jumppapallon päällä tai kantorepussa, puolen tunnin päiväunia, parin tunnin pätkissä yöt.. Omat allergiani kun  palasivat, V:n olo helpottui. Enpä vaan tajunnut silloin.

Vasta ihottuman myötä löytyi ensin pahis maito, iltakiukut ja yöt vähän helpottivat. Sen jälkeen on pongattu myös maissi ja ohra.

Neuvolassa monikaan ei saa allergioihinsa apua. Tietoa täytyy osata etsiä itse, ja lasta on kuunneltava herkällä korvalla. Välillä tuntuu, että allergia on vain omien korvien välissä. Nykyään vertaistukea löytää vaikka facebookista, itsekin olen lliittynyt allergialasten ryhmään, josta olen saanut kullanarvoisia neuvoja ja vinkkejä. Yksi osaava lääkäri on meille antanut hyviä neuvoja alkuun.


Tällä hetkellä V:n varmat allergiat ovat maito, maissi ja ohra. Kieltolistalla lisäksi kaikki kotimaiset viljat, peruna, banaani ja soija. Yksi kerrallaan niitä pitäisi kokeilla saada takaisin. Ei vaan kovinkaan paljoa innosta, koska epäsopiva aiheuttaa vähintään parin päivän ja yön huonon olon pienelle.

Itse siis vältän kaikkia samoja, koska edelleen imetän. Voitte arvata, että vähän mielikuvitusta kysyy jo ruokailut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti