maanantai 19. toukokuuta 2014

Ensimmäiset synttärit ja allergiaherkkuja


Viikonloppuna juhlittiin rakkaan kirppusen ekoja synttäreitä ♡ Juhlat olivat kaikinpuolin onnistuneet, sää oli mahtava, sankari ihana ja hyväntuulinen ja nautti saamastaan huomiosta, tarjottavat tekivät kauppansa eikä mitään jäänyt, ja vieraita kävi sopivasti sekä lahjat olivat huippuja :)






Olin etukäteen miettinyt lahjatoiveita tarkkaan. Muutama teinien taaperoajoilta hyväksi havaittu juttu, jotain, mitä oli vaan pakko saada sekä jotain tarpeellista. Muutama ihana yllärikin tuli :)



Tarjottavat olivat suurimmaksi osaksi kohta 15v tyttöni käsialaa. M teki ihania suklaamuffineja, juustokakun ja suklaariisikakut.

M sai joululahjaksi muffinikirjan, jonka ohjeiden testailusta pääsemme aina silloin tällöin nauttimaan.


Savuporoleipäkakku rakkaan mieheni käsialaa, kuten aina <3


Mieheni taas tapansa mukaan teki voileipäkakun, savuporosta nam. Itse en ole ikinä tehnyt voileipäkakkua, ehkä voisi jo joku kerta opetella...



Yksivuotiskakku oli lautaselle kumottu, pienillä vaahtokarkeilla ja nonparelleilla koristeltu riisijäätelö. Itse olin ideastani suorastaan ylpeä. Kakku maistui sankarille, ja muillekin lapsille.











V sai tädiltä iihanan Polarn o pyretin mekon. Samanlaisen kun serkulla :)






















Tällä kertaa minun tehtäväkseni jäi ainoastaan V:lle sopivat riisipiirakat (aineksina ainoastaan tattari ja riisi) sekä "kakun" ideointi ja koristelu. Sekä tietysti tämän kaiken suunnittelu ja raahaaminen kaupasta. Näillä univeloilla (se on muuten ihan paras puolustus kaikkeen, en tiedä mitä sitten käytän, kun saan nukkua) unohdin taas noin puolet :/ Kauppaan jäi kahvit ja voileipäkakun koristeet sekä lautasliinat ja vessapaperi, muutamia mainitakseni.. Onneksi äitini asuu lähellä, tosin varmaan kohta jo kyllästyy "lainailemaan"..


Suklaariisikakut olivat tummaan soijattomaan suklaaseen dipattuja pieniä riisikakkuja.





















Lahjat vielä vinkiksi muillekin; Äipän toiveiden mukaan Tove Janssonin Kuinkas sitten kävikään, isojen sisarusten lemppari pieninä. Pinkki Plaston mopo, äidin "pakko saada" ja pinkki liukumäki. Ihana vaaleanpunainen soiva korurasia, myös prinsessalle "pakko saada". Ja sopivia vaatteita.

Ihanana yllärinä tätsyn ostama PoP:in kukallinen mekko :) Sekä ikään sopivia palikka- ja soivia leluja.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Täytekakku on aivan upea! Onko siinä ns. pohja ihan tavallinen riisijäätelö, jota kaupasta löytyy? Mietin täällä 1-vuotiaan synttäreitä ja tekemäsi kakku olisi loistoidea..

    VastaaPoista