torstai 22. toukokuuta 2014

Vauvavuosi

V:n vauvavuosi on sitten virallisesti ohi. Istuin ja katselin tasan vuosi sitten otettuja kuvia, niin pieni, ja niin rakas. Miksi lasten synttärit aina jotenkin herkistää? Pitää katsella niitä ekoja kuvia ja miettiä, kuinka paljon toinen on muuttunut. Vauvasta on tullut touhukas taapero. Kahden viikon päästä mietin, miten siitä ekasta vauvasta ehti tulemaan 16-vuotias teini... Apua!



2700g ja 47cm mitat omaava rakkauspakkaus.


V syntyi 22.5.2014 klo 20.06. Laskettu aika oli 20.06, numeroista pidettiin siis kiinni, vaikka melkein kuukausi etuajassa neiti syntyikin. Synnytys käynnistettiin raskausmyrkytyksen takia. Kerkesin makailemaan sairaalassa pakkolevossa tylsistymässä viisi päivää. Iskä oli isojen kanssa kotona, kävivät kuitenkin joka päivä piristämässä. Vaikka V syntyi niinkin aikaisin, oli hän aivan täydellinen kaikin puolin. Lastenosastovaroitteluista huolimatta pääsi heti äidin mukaan :)

Niin pieni <3 Iskän päällä nukkumassa

V oli pienin meidän koko katraasta, kaikki muut ovat olleet reilusti yli kolmekiloisia. Silti V:n hoitaminen sujui meiltä molemmilta helposti. Iskäkään ei pelännyt, että se menee rikki :)


Esikoinen ja kuopus. Isoveikka on kertonut, ettei olisi uskonut, kuinka paljon jostain vauvasta voi tykätä <3

Teinit ovat ottaneet uuden siskon aivan mahtavasti. Ei varmasti kukaan heistä olisi uskonut, kuinka rakas ja tärkeä siskosta tulee. Eniten pikkusiskoa hoitaa luonnollisesti samassa osotteessa asuva isosisko. V on myös toisesta siskosta aivan innoissaan aina kun näkee :) Veljet enemmän viihtyvät tietokoneidensa kanssa.


Isoveljen rippijuhlissa kesällä -13

V oli helppo ja tyytyväinen vauva pääasiassa. Nyt jälkeenpäin kun tiedän allergioista, osaan yhdistää niihin monta asiaa V:n pikkuvauva-ajasta. Jumppapallon päällä nukuttaminen. Ei suostuttu nukkumaan vaunuissa. Eikä missään kauempaa kuin puoli tuntia. Kantoreppunukutusta... Ei käynyt edes mielessä, että voisi olla allergiaa.. Kokonaisen vuoden neuvolassakin kerroin, että öisin ei nukuta, ja kakkaväli on aina yli viikon.. Voi voi, kerrankin vastattiin vain V:lle "Yöllä pitää nukkua."


Ensimmäinen lomamatka Espanjaan

Ekalle lomamatkalle V pääsi Espanjaan, Fuengirolaan. Oltiin koko perhe, me seitsemän sekä miehen äiti. Reissu oli todella onnistunut, ja V käyttäytyi mallikelpoisesti :)


Tähän postaukseen en voi laittaa kaikkea, tässä muutamia paloja. Tätä kirjoittaessa meni 1-vuotispäivän ilta "just hyvin", mitään muuta en oikeastaan olisi halunnutkaan tehdä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti